COPII CURS MIȘCARE ȘI DANS CONTEMPORAN OFFLINE

Curs de mișcare și dans contemporan pentru copii

Orice părinte știe că mișcarea este determinantă pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă și echilibrtă a copilului său.

Cu toate acestea, orice părinte devine ușor nehotârât atunci când trebuie să aleagă o formă de activitate fizică pentru copilul său, dorindu-și să găsească, mai degrabă, o activitate care face mai mult decât să ofere exerciții fizice.

Vestea bună este că există o astfel de opțiune, iar Școala Teatrul de Artă București o oferă, începând din anul 2022, tuturor părinților preocupați de buna dezvoltare a copiilor lor: dansul contemporan.

Cursul de mișcare și dans contemporan al Școlii noastre este astfel conceput încât să contribuie inclusiv la dezvoltarea emoțională a copilului, cât și la dezvoltarea creativității și gândirii “outside the box” a acestuia.

Dansul contemporan poate oferi copiilor de toate vârstele aceste beneficii unice, dar și multe altele. Prin coordonarea mișcărilor și a exercițiilor fizice, în ritmul muzicii anume selectate, acest dans provoacă mai multe părți ale creierului și poate fi, de asemenea, o eliberare activă pentru copiii plini de energie.

Dansul contemporan se bazează pe mai multe surse de inspirație, cum ar fi jazz, muzică clasică, modernă și balet, o varietate de genuri care contribuie inclusiv la dezvoltarea culturii și educației muzicale a copilului.

Iată doar câteva dintre avantajele Cursului de mișcare și dans contemporan al Școlii Teatrul de Artă:

Flexibilitate și coordonare

În timp ce alte sporturi îmbunătățesc doar rezistența organismului, dansul contemporan face asta și mai mult, pentru că pune în mișcare grupe de mușchi neantrenați. Acest lucru conduce la îmbunătățirea flexibilității, precum și la o mai bună coordonare și agilitate a acestora.

Conștientizarea spațială

Cursurile de dans contemporan sunt adesea predate în spații generoase, fără obstacole de niciun fel. Acest lucru încurajează copilul să-și descopere stilul individual de dans. Copiii pot folosi schimbări rapide de ritm și direcție pentru a spune o poveste sau a evoca o emoție. Această mișcare necesită adesea mult spațiu pentru a te exprima pe deplin.

Funcția mentală și elasticitatea

Oricât de provocator fizic este dansul contemporan, este și provocator mental. Necesită concentrarea și implicarea mai multor simțuri. Unul dintre cele mai importante dintre aceste simțuri este conștientizarea spațială, precum și propriocepția. A învăța cum să înțelegi spațiul din jurul tău și cum se mișcă corpul tău în acel spațiu este esențial pentru dans.

Bunăstarea psihologică

În legătură cu conștientizarea spațială este conexiunea copilului cu corpul său. Cultivarea acestui nivel de conștiință va sprijini sănătatea generală a copilului dumneavoastră, precum și capacitatea acestuia de a învăța și de a rezolva problemele. Capacitatea lor de concentrare se poate îmbunătăți, de asemenea.

Încredere în sine

Dansul necesită un simț al dăruirii și al disciplinei care este, fără îndoială, de neegalat de alte activități extracurriculare. Aceste cerințe ajută la construirea rezilienței și rezistenței mentale în copilul dumneavoastră și este o abilitate pe care o vor purta cu ei tot restul vieții.

Reducerea stresului

Stresul este o plagă pe care copiii noștri o înfruntă devreme. Își văd părinții stresați, își văd colegii stresați la școală și îndură vremuri dificile care provoacă stres. Deși unele niveluri de stres sunt sănătoase, este de asemenea esențial ca copiii să învețe cum să-și gestioneze stresul și să-l elibereze. Participarea la cursurile de dans poate oferi copilului dumneavoastră o cale pentru a atenua stresul.

Adaptare socială

Când copiii merg la o academie de muzică și dans, ei petrec timp cu copiii și instructorii, în afara școlii. Acest lucru duce la crearea de legături puternice între ei. Deoarece orele de dans sunt un mediu mai activ, ele pot ajuta copiii să practice alte tehnici de comunicare pe care nu le folosesc la școală sau acasă.

Gândire creativă

De mici, profesorii de tot felul vor susține creativitatea. Pe măsură ce copiii cresc, totuși, importanța creativității va scădea în clasă. Totuși, va rămâne în copilul tău.

Ajută-ți copilul să ajungă printre cei mai buni potențiali susținându-i creativitatea.

Exprimarea de sine

Exprimarea de sine poate fi deosebit de valoroasă la copiii care sunt timizi sau au dificultăți de învățare. Dansul oferă o modalitate alternativă de a spune povești și de a le simți emoțiile.

 

Momentan programul este suspendat.

ÎNSCRIE-TE AICI