ADULȚI ♛ CURS DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN TEATRU @ ONLINE ♛ OFFLINE

FORMAT ONLINE

Ce facem?

În prima parte a cursului, ne axăm pe stimularea gândirii și a proceselor cognitive, a asocierilor de idei și a imaginației. Lucrăm în grup, cu tehnici de improvizație – asocieri de cuvinte, de propoziții, idei, rime spontane, tehnici foarte potrivite mediului online. Apoi ne axăm pe activități individuale de improvizație – monologuri improvizate, pornind de la diverse sugestii.

În a doua parte a cursului, abordăm texte – poezii și monologuri din dramaturgia românească și universală și începem să pregătim un spectacol de improvizație, construit din jocurile de improvizație, monologuri și dialoguri dramatice din piese de teatru. Ți se pare simplu? Acum, poate că da. Când o să ajungi în faza asta, o să ți se pară provocator și stimulator de adrenalină.

La final,  susținem… pardon! susții spectacolul, împreună cu colegii de trupă, printr-un streaming online. Ca toți actorii, în perioada asta.

Ce câștigi?

Pe tine cu o gândire flexibilă și capabil/ă să ai perspective diferite asupra unor concepte, pe tine spontan/ă, creativ/ă și plin/ă de imaginație, cu abilități noi de exprimare în fața unui public. Pe tine, în versiunea ta mai bună, de care îți e dor.

Durata – 5 luni

FORMAT OFFLINE

Ce facem?

Modulul 1. Pre-play4 luni

Te ajutăm să descoperi actorul dezinvolt din tine și să te armonizezi cu colegii de trupă.

Ne jucăm. Jocuri de actorie de grup, care au darul de a omogeniza trupa și de a ajuta participanții să coopereze și să lucreze împreună. Pentru că spectacolul de teatru de pe scenă este o construcție la care fiecare pune câte o cărămidă, cu toată priceperea și instinctul. Apoi facem primii pași în abordarea textului dramatic: prima replică scrisă, studierea contextului și importanța acestuia, prima lectură a unui text.

Modulul 2. Play – 5 luni

Te ajutăm să-ți construiești rolul și să construiești spectacolul, cu colegii de trupă.

Alegem un text dramatic (o piesă de teatru), în funcție de numărul de membri ai trupei (doamne și domni) și de emploi-ul (rolul potrivit) fiecăruia. Piesa de teatru este aleasă din dramaturgia românească sau universală, iar tu și colegii de trupă lucrați în regim profesionist la construirea unui spectacol (de la învățarea rolului, până la repetițiile tehnice – costume, recuzită, sunet, lumini) în sala de teatru. Finalitatea cursului va fi un spectacol de teatru pe scena Teatrului de Artă București.

Ce câștigi?

Dezvoltarea spiritului de echipă și a solidarității în scenă; dezvoltarea abilităților de concesie și cooperare; dezvoltarea atenției distributive, a imaginației și creativității; dezvoltarea capacității de concentrare și a vitezei de reacție la stimuli, în scenă. Studiul unui rol dramatic te ajută la flexibilizarea gândirii, la dezvoltarea abilității de a privi idei și concepte dintr-o altă perspectivă decât cea personală, la dezvoltarea capacității ludice, a disponibilității de a reda, de a reprezenta o realitate diferită decât cea personală, imediată. Totodată, îți dezvoltă considerabil capacitatea de a vorbi în public, de a prezenta un rol în fața unei audiențe. 

Școala Teatrul de Artă colaborează cu mai multe agentii importante de casting iar cursanții noștri au fost selectați pentru roluri in filme, seriale și reclame.

Durata: 9 luni

„Am câștigat mai multă încredere în mine!” Alina (Brașov)
„Bucurie, eliberare, redobândirea încrederii de sine și îmbunătățirea capacității de a lucra în echipă” Iulia (Brașov)

 

Curs OFFLINE (la Școala Teatrul de Artă București) – Înscrieri permanent. Următoarea sesiune MAI 2024

Curs OFFLINE, ÎN LIMBA ENGLEZĂ – Înscrieri permanent. Următoarea sesiune MAI 2024

ÎNSCRIE-TE aici